Felújítják a víztornyot Rábapatonán (Magyarország)


Korszerű kóracél vezetékre cserélik a nyolcvanas években épült rábapatonai víztorony régi acél vezetékekeit. Új, belső festést is kap a víztorony tartálya. A száradás után víztartási próba és fertőtlenítés következik, így a tervezettnél később, várhatóan június végén tölthetik fel újra a 200 köbméteres víztorony tartályt. A torony üzembe helyezése után sűrített levegős vízhálózat tisztítás következik a településen. Néhány nap alatt utcáról utcára haladva ki fogjuk tisztítani az utcai vezetékeket.

Fotók: www.pannon-viz.hu

Rábapatona vízműtelepén két mélyfúrású kútból jutunk vízhez. A kutak vize a nyolcvanas évektől vízkezelés nélkül került a község vízellátó hálózatába. 2010-től korszerű vas és mangántalanító berendezés üzemel a patonai vízmű telepen, az akkori fejlesztés azonban nem érintette a víztornyot, most ezt pótoljuk.


Május eleje óta tart a rábapatonai felújítás, ez idő alatt a víztorony szerepét egy speciális, külön erre a célra telepített hidrofór tartály vette át. A vas és mangán eltávolító berendezés működik ugyan, de a községben a csapvíz vastartalma a szokásosnál magasabb lehet, időnként megközelítheti a határértéket. A magasabb vastartalmú víz által okozott lerakódásokat a sürített levegős öblítéssel fogják eltávolítani. (Forrás: www.rabakozszive.hu)

Megjegyzések