Ilyen lesz Szombathely megújult víztornya


Kávézó, terasz, előadó terem is lesz benne. Tavaly áprilisban döntött róla a szombathelyi közgyűlés, hogy az Uniótól kapott 3 milliárd forintból többek között a Szombathely emblematikus épületének számító régi víztornyot is felújítják.

Fotók: Facebook / Hende Csaba

Hende Csaba a város parlamenti képviselője friss Facebook-posztjában a látványterveket is megmutatta, így most mi is tudunk pár konkrétummal szolgálni a torony kinézetét illetően.

Hende azt írja, hogy a fejlesztés során megújul a torony homlokzata, új nyílászárókat kap az épület. A turisztikai funkciók a víztorony galériássá alakított földszinti részén kapnak helyet. Kávézó és fogadó rész kerül kialakításra, amelyben egy mintegy 50 fő befogadására alkalmas előadóterem is elhelyezésre kerül.


A földszinti kávézó részhez csatlakozna egy kültéri terasz is, mely elhelyezkedéséből kifolyólag „rálátást” biztosítana a park teljes területére. Ez az első szint lenne fűthető illetve innen történik a feljutás a toronyba. Víztorony közvetlen környezetében található zöldfelület fejlesztését is tervezik és megújul a játszótér is.


Hogy mindez mikorra lehet kész, arról egyelőre nincsi infónk. (Forrás: nyugat.hu / Farkas Bazsi)

Megjegyzések