Horrorisztikus jégtornyok

A természet és az ember közös csodája a fagyban szivárgó víztorony, aminek Göncruszkán is sokan csodájára járnak. A látványosság azonban extrém veszélyeket is tartogat...

Göncruszka
Göncruszka: az állatok itatására fenntartott öreg víztorony szétrobbant, a szivárgó víz pedig rögtön az oldalára fagyott. Gyakorlatilag lehetetlen megjósolni, mikor fog kidőlni a jégcsapok hatalmas súlya alatt.

Moszkva környéke
Hasonló látványosságot fényképeztek pár éve Moszkva környékén is. A víztornyokat ilyenkor megközelíteni életveszélyes.

Vernon
Egy hasonlóan pórul járt víztorony Vernonban. Az USA területén rendszeres a kemény faggyal járó tél, ami próbára teszi a tornyokat.

Orleans
Az Orleans víztorony mesebeli fotója a negyvenes évekből.

Chicago környéke
Egy másik torony 1949-ben, Chicago környékén.

Maud (Oklahoma, Egyesült Államok)
Maud (Oklahoma, Egyesült Államok): idén télen akkora jég fagyott a szivárgó 90 éves víztorony aljára, hogy a lakosok vadászpuskával próbálták feltörni.

Valahol Törökországban
És mostantól egy török falunak már Eiffel tornya is van...

Massachusetts állam (USA)
A víztorony veszélyes üzem. Decemberben Massachusetts államban egy munkás az életét vesztette, amikor búvárfelszerelésben lemerült a jeges víztartályba, hogy ellenőrizze a berendezéseket. Amikor munkatársa észrevette, hogy valami baj van a búvárral odalent, utána ugrott, és egy pillanatra sikerült is elkapnia társát, de a jeges víztől pillanatok alatt elernyedt, és kicsúszott a kezéből. Végül tűzoltók másztak fel a több mint 21 méter magas toronyba, és ők húzták ki a második férfit. (Forrás: iparikatasztrofak.blog.hu)